Rädda dig och dina barn!


Så här lever aporna på Monkey beach i Thailand sina dagar.  
Jag har precis lagt ut en lektion om utbildning och våra barn, en lektion jag egentligen ville ta bort då det jag vill säga står emot en del av det som finns i den lektionen. Många säger att tarbiyah sker i hemmet och att det hemmet lärde ut är det som i slutändan kommer nå fram till barnet. Så kanske det är men jag är inte villig att chansa längre och jag uppmanar alla som läser här att sluta drömma.

När barnen är små är det lätt att se mellan fingrarna på hur detta land påverkar dem men ju äldre de blir ju tydligare blir det. Vi kan inte lura oss själva och leva i en illusion om att allt säkert går bra när våra barn möter fitnah och en miljö därute som skulle göra var och en av oss mörkrädd. Vet ni vad som händer i skolorna? Mitt enda råd som jag kan stå bakom är att ta dig och din familj från detta land. Med handen på hjärtat vad ser ni för framtid här för era barn? Barnbarn?

För ett tag sedan lyssnade jag på en lektion där Hamza Yusuf berättade om området han växte upp i där många bar efternamn så som Muhammad men de var själva kristna. Det visade sig att deras förfädrar kommit till Amerika och gift sig med kristna kvinnor och någon generation senare är släkten kristen och endast ett namn finns kvar. Är det vad vi vill? Eller vill vi så gärna tro på en illusion och klänger oss fast vid barn x och y som råkat klara sig igenom och idag är praktiserande. Snälla se er omkring på massan av barn som må vara muslimer till namnet men de lever ett liv som är lägre än många otroende. Ingen moral och ingen kompass eftersom det är precis det som händer när man vänder sig bort från islam.
Var inte som de som glömmer Gud och som Han låter glömma själens [välfärd]; det är de som har förhärdat sig i synd och trots. 59:19
Du kanske sitter i ditt hem och lär ditt barn islam och dess principer medan ditt barn tittar storögt upp och förundras idag. Om några år går samma naiva lilla barn ut och röker en joint eller kliver in i en toalett med vilken Abdi som helst och gör saker som skulle få dig att ?!?!?

En annan daa'iya sa en gång några ord som fastnat hos mig, barn som växer upp med en värld hemma och en värld i skolan lär sig hycklandets konst. Vi vet vart hycklarna hamnar.

Barn är så duktiga på att anpassa sig i olika miljöer och det är därför det kan vara svårt för oss föräldrar att se vad de går igenom och hur de påverkar dem.

Jag bor inte i en bubbla och tror att det finns ett exemplariskt samhälle därute någonstans och bara väntar på oss men jag vet att det finns platser som är mycket bättre än den illusion vi lever i här i Sverige. Skillnaderna kan vara stora även inom ett land, från by till by.

När änglarna samlar in [själarna från] dem som ännu i dödsögonblicket begår orätt mot sig själva, skall de fråga: "Hur var er belägenhet?" Och då de svarar: "På jorden var vi svaga och förtryckta", skall [änglarna] säga: "Var inte Guds jord vid nog så att ni kunde överge ondskans rike?" Helvetet skall bli dessa [människors] sista hemvist - ett i sanning eländigt slut! 4:97
Om vi måste bo kvar här i Sverige så se utanför förorten. Ut på landet och bort från fasad. Gå ihop med andra muslimer som inte kan ta sig härifrån. Var kreativa och stagnera inte! 

Tro inte att just du och din familj kommer att klara er från fitnah, Vi betalar alla med ett pris när vi lever komfortabelt i detta land. Denna text må vara hård men en dag kanske du förstår mig och förstår varför jag skrev den till just dig. 

Må Allah förlåta mig och dig och må Han skydda våra barns hjärtan från mörker. Må Han underlätta våra vägar från detta land. 

Kommentarer

Populära inlägg