fredag 28 april 2017

Ramadan pyssel

Tänkte dela med mig av lite pyssel för att få in lite dekor i hemmet till ramadan. Det är inte de typiska ramadanpysslet och det beror på att jag bara pysslar sådant jag själv kan tänka mig att ha framme eller vilja ha!

Finaste lyktorna får man med målade toarullar som man sedan stämplar fast två olika papper på. Limma fast en remsa papper uppe och nere och dekorerar med lite glitter.Vi gjorde Eid kort där vi använde glitter moskerna...


Klipp ut moskéer från foam paper. Skär ut olika former sen är det bara att låta barnen kombinera form och moské på olika sätt. Tror det blir fin dekor på Eidkort eller sätt fast på väggen med chit (tror jag det heter fortfarande) Enklaste sättet att trycka på tyg är att skriva ut text/motiv på baksidan av wall deco ark (tänk bara på att spegelvända texten innan). Skär/klipp ut motivet och klistra fast på tyget. Dutta sedan med på färgen kan ev. göras med en bit disksvamp. Panduro har en hel del textilfärg på bra rea. 


Pysslar med tjejer och tjejer har en tendens att ha många intriger. Att ge bort fina ramadan gåvor till de man sårat är en bra start på denna månad tänkte jag. Påsarna är dekorerade med 3D glitter. Resterande material förutom små pärlor är från panduros rea som vanligt.Gjöt en moské av betong. Sweetfajr har en bra beskrivning på hur. När den var hård lät jag min 2 åring dutta färg över den (tillsammans tryckte vi ut färgskalan på min instagram finns liten film på det #craftymamii ) sist ritade jag upp ramadan mubarak med blyerts och fyllde i med poscapenna. 

Av en gammal bok gör man lätt en moské genom att rita formen på första bladet sen är det bara att klippa efter formen resterande sidor. Jag tog bort "omslaget" men det är en smaksak. 

Även om du inte kan sy så kan du lätt fixa en girlang. Jag klippte ut trianglar från gamla jeans och sedan sydde jag med zickzack direkt över tråden. 

Den här tavlan gjorde jag till min dotter men samma typ av tavla kan man göra med ramadan tema genom att samla ord som hör månaden till ex. sabr, salaat, taqwa, förlåtelse osv. Med mjuka bokstäver med klister på baksidan är det lätt att skriva ord på en tavla. Sedan målar du över allt med en färg som passar. När det torkat använder jag lätt med en stämpeldyna över bokstäverna. Man kan även låta barnen skriva upp sina mål för att hänga upp..
Tror inte jag la upp den här bilden förra året....men barnvänligt pyssel är att måla bokstäver på stenar och ha framme under ramadan. Jag hittade aldrig en till sten i mitt område så det blev ett a för lite..Panduros "fantasy paint" är min favorit till det här så enkelt att skriva direkt från flaskan...

Dekorera fönstret med en skyline med moskeér...min dotter fick "arabiskt tema" med färg och guld. När fönsterdekoren var klar så sa hon att det kändes som ramadan :) Hängde även lite hemmagjorda lyktor i fönstret..Fina templates hittar ni hos sweetfajr


Tuffaste tavlorna får man med nitar...

Någon typ av ramadan hörna med koran, böcker, påminnelser samlade är något jag gillar. Uppdaterar med bilder från hur det kommer se ut senare inshAllah..

Länktips;

Epic 5 min ramadan craft ideas
Min Pinterest board för ramadan och eid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar