Skattjakt


Sommartid är utetid och äventyr. 

Vi anordnade ett läger för mammor och barn och i år hade vi skattjakt för barnen med godis och presenter i slutet. 

För de äldre barnen hade jag varken ork eller fantasi nog att göra en tillräckligt bra skattjakt då var det skönt med grapevine som verkligen har massor av olika skattjakter till olika åldrar. Busenkelt och kul. Vi körde en skattjakt på mobilen där barnen måste gå till utsatt punkt på kartan för att lösa en gåta som ploppar upp - när de svarat rätt kommer nästa punkt upp. Våra barn var mellan 7-14 år, även de äldsta fick klura en del för att göra rätt på frågorna. Fel svar ger 30 sek. påslag på sluttiden. Alla lag kör samma bana men man startar upp dem med några minuters mellanrum. De snabbaste laget klarade banan på ca. 25 min. Genom att uppdatera inlogg sidan kan man själv hålla koll på hur lagen ligger till tidsmässigt. När alla lag är i mål ser man bästa sluttid. 

Söker ni en rolig aktivitet för barn (och vuxna) men inte orkar engagera er så rekommenderar jag och alla andra mammor och barn på vårt läger mobiljakten. De har egen app som måste laddas ned. 

Några nackdelar - Lite tråkigt är att mobiljakten bara fungerar en gång med max 10 lag. Därför rekommenderar jag att man skapar några extra lag ifall något lag får strul i starten (som vi fick). Det behövs bra internetuppkoppling för att fungera bra. Då vi var i skogen, långt från någon stad så laggade det en del och vi fick byta mobiler tills vi hittade någon med tillräckligt bra uppkoppling. 


Till de mindre barnen gjorde jag en egen variant med bilder på saker som finns i köket. Bilderna på kökssakerna stoppade vi in i ballonger som barnen skulle smälla för att kunna se lappen (alltid kul med ballonger). Kartan ledde dem i en bana där de skulle leta efter ledtrådar till skatten.  Sedan var det bara för barnen att slå sina kloka huvuden ihop och ta sig till skatten i köket. 



Kommentarer

Populära inlägg