fredag 23 mars 2018

Allahs namn: al-FattahDen Öppnande

Han öppnar stängda hjärtan och öppnar dörrar till vägledning, barmhärtighet och försörjning.. Han öppnar upp nya vägar när det känns som att alla vägar är stängda och man inte ser någon lösning.

Vad Han vill skänka människorna av Sin nåd kan ingen undanhålla dem; och vad Han håller tillbaka, kan ingen låta flöda i Hans ställe. Han är den Allsmäktige, den Vise. 
35:2
Denna vecka lär vi oss att kalla på al-Fattah när livet känns svårt.

Jag berättade lite om hur livet var i Mecka och hur muslimerna trakasserades och hur detta ändrades när Omar blev muslim. Omars berättelse är även ett exempel på hur Allah öppnar hjärtan till vägledning. Han var på väg att döda vår ärade rasool men istället underkastade han sig islam.
Berättelsen om Omar ibn Khattab hittar ni här. 
Muslimernas hijrah till Medina är en öppning, när de tog över Mecka är en fath...osv. Historien och våra egna liv visar på många exempel där vi har al-Fattah att tacka.

Tänk på vilken dua vi gör när vi går in i mosken...Vi ber Allah att öppna barmhärtighetens dörrar.

Pyssel:

Ordet fattah betyder öppna så om man säger iftah al-baab betyder det öppna dörren. Miftah är nyckel så då förstår ni säkert kopplingen till dagens pyssel - nyckelringar. För beskrivning av tassel tryck här. Vi använde återvunnet skinn från en skinnjacka men även andra tyger går bra. Till taggen klippte jag ut bitar från ett skärp. Vi stansade orden med stansar från Biltema, slå ganska hårt med hammaren så syns bokstäverna bättre. Vi fyllde i med guldfärg och suddade ut överbliven färg med fingrarna. Till den ljusa taggen fyllde jag i texten med en penna. Trä på taggen på någon kedja och fäst allt på en nyckelring.

Klart! 

Länkar;

En fin text på engelska om al-Fattah med exempel på berättelser som passar.
islam.nu med en kort text om al-Fattah på svenska.
Text på engelska om al-Fattah. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar