måndag 29 januari 2018

Allahs namn: al-MuhayminJag la tyngdpunkten på Beskyddaren som är när vi pratade om Allahs namn al-Muhaymin. Så här står det på kortet; 
Han är Den som beskyddar och vakar över Sin Skapelse. Han är medveten om allt som händer till och med det som är undangömt och dolt. Han är Den som sveper in oss i Sin barmhärtighet och Sitt skydd.
Änglavakter [omger] människan - de går framför henne och bakom henne - och skyddar henne på Guds befallning.[Koranen 13:11]

Med detta namn tänker vi på att säga - alhamdolillah - vad som än händer. 

Berättelsen från Surah al-Kahf där Profeten Moses möter Khidr är en bra berättelse där Allah förklarar anledningen till händelser som verkade orättvisa och hemska. Vi sätter vår fulla tillit till att den väg har valt för just mig är den bästa för mig. 

Pyssel:

Allah skyddar oss men det betyder inte att vi ska ge oss ut i den svarta natten utan reflexer. Vi gjorde olika reflexer av reflexband. Den övre är gjord av skinn och öljetter. Den ovan är en trollslända med pärlor som trätts på en bit järntråd. Järntråden böjs till även upptill som träs på en nyckelring och vips har man en fin och praktisk dekor som kan vara livsviktig. 

Länkar; 

Kort text hos islam.nu 
Scrolla ned så finner ni en kort beskrivning islamqa 
En längre text på engelska. understandquran
tayyibaat har en fin förklaring på namnet.
Berättelsen Moses och Khidr i audio med Yasir Qadhi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar