lördag 25 mars 2017

Surah al-Maoon


Här hittar du en bra beskrivning på hur du viker en påse. Stämpla med fina motiv för att pimpa upp den lite. 

Surah al-Maoon är en surah som ger beskriver människor vi verkligen inte vill efterlikna. Då denna surah så tydligt beskriver en salaat som inte är bra valde jag att skriva en berättelse kring bönen och lägga stor tyng kring bönen denna gång. Barnen fick även med sig en bönen stencil i form av en prinsesskrona (finns länk nedan).
Mall till cupcake wrapper hittar du nedan. 

Som pyssel valde jag att ta fasta på den tredje ayahn;

"Och som inte uppmanar att ge mat till den fattige"

 Då vi i Sverige kan ha svårt att finna fattiga tänkte jag att de muffins vi gjorde paketeras fint och sedan får barnen sälja dem till det pris de får. Pengarna som vi får in skickar vi istället utomlands till behövande syskon i islam. Vart bestämmer vi tillsammans nästa vecka inshAllah. PÅ det här sättet lär sig barnen hur man kan hjälpa människor långt bort på ett enkelt sätt.Lite ur texten; 
Profeten Muhammad hade slumrat till bredvid Kabah när han väcktes av Ängeln Jibril. Ett vitt djur med vingar, som liknade en häst, fördes fram till honom. Med den for de bortom de sju himlarna ända till Paradiset. Där träffade Profeten Muhammad Allah, den Allsmäktige, som beordrade honom att be 50 gånger om dagen. På sin väg genom himlarna hade han träffat flera olika Profeter, Adam, Isa, Yahya, den vackra Josef, Idris, Harun, Moses och Ibrahim. På sin väg ner berättade han om Allahs order för Profeten Moses.
”Jag vet hur människorna är de kommer aldrig att klara av det. Gå tillbaka till Allah och be Honom minska antalet böner”, sa Moses. 
Fler pysselideér på temat bönen som jag själv funderade över; 


Islamic Daily Salat (Prayer) Chart Tutorial | Multicultural Kid Blogs
För beskrivning och källa tryck här
Cute DIY Door Knob Hanger for Girl Room Decoration.
Men jag hade skrivit in de olika bönerna på klädnyporna. Baksidan dekoreras med fina "stenar" så när barnet har bett vänder den på klädnypan och mamma vet att bönen är klar! Här är källan. 

Stenciler; 

Berättelse till Surah al.Maoon
Stencil med surah al-Kawthar och al-Maoon arabiska, svenska och transkriberat
Stencil med enkelt muffin recept med vaniljfrosting

Länkar;

Fint upplägg kring bönen för barn
Fler olika bönenscheman för barn
Cupcake wrappers template
Hur du viker en påse
Tafsir surah al-Maoon av Nouman Ali Khan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar