Surah al-Ikhlas

En av de första suror som de flesta av oss kan. Fastän många läser den ofta tror man att dess värde är litet. Den är så enkel. När jag berättade för flickorna att den är värd lika mycket som 1/3 del av koranen och att om de läser den 3 gånger får de belöning som om de läst hela koranen blev de chockade men glada. Det finns så många olika belöningar kopplat till denna surah ni hittar de flesta i länken längst ner.

Litet utdrag från texten som finns på stencilen i länken nedan;

Vem är Allah släkt med?
Innan Allah sände Profeten Muhammad hade människorna glömt bort Allah. Folk dyrkade statyer, profeter, elden och till och med satan. Profeten Muhammads uppdrag var att få folket tillbaka till tawheed – att dyrka endast Allah.

Många var nyfikna och ville veta mer om Allah. De visste så lite. Folket i Mecka dyrkade olika gudar som stod uppställda kring Kabah. De offrade djur, mat och bad till dessa statyer. De sa att gudarna var släkt med varandra på olika sätt. De var gifta, hade barn eller var kusiner. Några män från Quraish kom till Profeten Muhammad och frågade vem Allah var släkt med. Som svar uppenbarades verserna i Surah Ikhlas - För Allah har ingen släkt. Allah har inga barn. Allah har ingen mamma eller pappa. Allah är En! Den Ende Guden! 


Pyssel:

Det var följande hadith som satte temat för pysslet:

Al-Bukhari berättade från Amrah bint Abdur-Rahman, som brukade vara hos Aisha i hennes hem, att Aisha sa, ”Profeten sände en man som ledare i ett krigs expedition för att leda kompanjonerna i bön. Han avslutade sin recitation med ”Säg, Han är gud – En”. När gruppen återvände nämnde de det här för Profeten och han sa, ”Fråga honom varför han gör så.” Så de frågade manen och han sa, ”För den beskriver ar-Rahman och jag älskar att recitera den.” Profeten sa, ”Berätta för honom att Allah den Högste älskar honom.” al-Bukhari, Muslim och an-Nasai
Kärlek = Hjärtan och sååå många möjligheter. Jag erbjöd tre olika pyssel tyvärr har min mobil gått sönder så har ingen kamera men här kommer länkar och finare bilder inshAllah:

Bildresultat för origami heart  Fina origamihjärtan beskrivning även Panduro.

Heart_ornaments1_2 Söt fönsterdekor. Beskrivning finns här. 

Hjärtan av piprensare till pennan. Jag trädde på några pärlor först.. Bild finns här.


Stenciler:

Tafsir surah al-Ikhlas OBS! om du vill ändra något i texten säg till så kan jag skicka word doc.
Surah al-Fatiha +111-114 

Länkar:

Lite mer om surah al-Ikhlas (svenska) 

Kommentarer

Populära inlägg