onsdag 8 februari 2017

Surah al-Falaq

Mariams fina väggdekor...mashAllah!
Surah an-Nas och surah al-Falaq är de bästa surorna att använda när vi söker skydd hos Allah från satan och hans anhängare. Profeten sa; "...Det finns ingen annan surah för den som söker skydd." Profeten Muhammad uppmanade oss att läsa dessa två på kvällen innan vi somnar. Jag rekommenderar att man lär sig själv och sina barn dessa två suror.

Trollkarlarna knyter knutar när de gör sihr vilket är förbjudet däremot är det tillåtet att knyta knutar och pyssla. Vi gjorde fina väggdekorationer som pyssel i samband med tafsir surah al-Falaq. Så länge hittar ni beskrivning och bilder här och här. Flickorna tyckte det var roligt och blev mycket nöjda över resultatet!Här är ett utdrag från texten;
När trollkarlen knöt knutar
En gång blev Profeten Muhammad förhäxad. I flera dagar kände han sig konstig. Han trodde att han hade hälsat på hos sina fruar fastän han inte hade det. Då bad han länge till Allah om hjälp och två änglar kom ner. Den ena satte sig vid hans huvud och den andra vid hans fötter sedan började de tala med varandra.
”Vad har gjort honom sjuk”, frågade den förste ängeln.
”Han har blivit förhäxad”, svarade den andre ängeln.
”Vem har förhäxat honom?” frågade den förste ängeln.
”Labeed ibn Asam”, svarade den andre. Labeed var en judisk man som tyckte illa om Profeten Muhammad. 
”Hur då?” frågade den förste ängeln.

”Med piggarna från en kam och hans hår som fanns därpå”, sa den andre ängeln.

Stenciler:
Surah al-Falaq med berättelsen om när Profeten Muhammad fick sihr.
Surah al-Fatiha + 111-114 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar