lördag 7 januari 2017

Aisha bint Abo Bakr - Sunnah

 


Sista frun, den unga Aisha,var dagens samtal. Jag valde att avsluta med henne då det var i hennes hus, och knä, som Profeten dog och begravdes i. Vi börjar alltid med att repetera lite om de tidigare fruarna, lite om deras karaktär och något speciellt som hände dem.

De fick även med sig ett papper hem "Att återuppliva sunnah" för om de lyckas återuppliva en sunnah och få andra att göra den kommer de få belöning utan att göra något själva :) O alla vill vi ha mycket belöning i våra böcker. I och med döden gick vi igenom änglarna som skriver  ner allt vi gör. Allah är så förlåtande att änglarna väntar med att skriva ner våra dåliga gärningar ifall vi ångrar oss men varje god gärning, hur liten den en är skrivs ner omedelbart.

PÅ Domedagen kommer vi bli kallade med våra namn och boken änglarna skriver är personlig därför dekorerade vi bokstäver med barnens första bokstav. (Just nu på rea på panduro för 5-10kr styck). Det skapades och glittrades över hela lokalen men fint blev det mashAllah..

För texten om Aisha och "Vad är sunnah" tryck här.
Jag skrev även en liten sammanfattning som kan användas som prov på fruarna... Här hittar ni den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar