Juwairiyah bint Harith



Juwairiyahs historia är som den perfekta lilla sagan med lyckligt slut och som min egen dotter älskade att lyssna till när hon var mindre mashAllah.

Hennes berättelse påminner oss om de många fiender som Profeten var tvungen att konfronteras med men även vilken betydelse giftermål kunde ha vid denna tid. Hur ett beslut kunde påverka en hel stam i den ena eller andra riktningen.

Om man läser fruarnas berättelser så ser man gång på gång hur de en efter en drömde om månen som på olika sätt kom in i deras dröm och som tolkades som Profeten och giftermål. Flera av kvinnornas första män visste om vad som väntade efter deras död. Safiyyahs man blev så arg att han slog till henne när hon berättade, sobhanAllah. Även Juwairiyah drömde denna dröm och som vi ser i berättelsen så var hon redan muslim när hon steg in för att tala med Profeten då hon sa, "Åh Allahs Sändebud..."



Juwairiyah hette egentligen Barrah men det var något som Profeten ändrade. Därför blev det ett "namntema" denna vecka. Jag läste upp betydelsen av flickornas namn och sen gjorde ena gruppen fina namnkransar medan andra (efter önskemål) dekorerade mobilskal med personlig stil...

För veckans stenciler med tillhörande "mina rättigheter som muslimskt barn" tryck här. 


För att göra egna namnkransar klipper du ut en mall i kartong. Vi använde oss av IKEAs billiga gardintyg Lill som klippts i remsor på ca. 10 cm. Linda remsan runt kartongbiten tills den är täckt. Dekorera med band och bokstäver.

Raima betyder lycka förresten...





En diy update av ditt gamla mobilskal är väldigt lätt att göra...
Pensla mobilen med mod podge och häll över glitter. Låt torka.
Klipp till 4 öron av glittrigt foampaper (skumgummipapper). Limma ihop dem 2 och 2 så att öronen får glitter på båda sidor. Använd limpistolen för att sätta fast öronen på mobilskalet.
När limmet torkat penslar du på ett till lager för att försegla glittret. Vi klippte ut morrhår och ögon från fuskskinn med klister på baksidan men vad som helst svart funkar egentligen. Ett fint plast hjärta fick agera nos.
Jag lade till en fluffig piprensare som svans.





Något ännu enklare är att doodla lite på skalet...kanske doodla in din bokstav eller namn.. 

Kommentarer

Populära inlägg