Umm Salamah - hijrah till Medina



Vi fortsatte vår färd mot Medina genom att följa Umm Salamahs hijrah då hon blev utan både den lilla sonen och mannen. Detta visar ännu en gång på de svårigheter som de första muslimerna gick igenom. Vi valde att göra moské eller en stad som pyssel. De äldre flickorna ritade upp sin egen "sky line" på walldekor som de klippte ut och satte upp i hemmet. De yngre gjorde moské collage av fina papper. Varför? Jo för nu bildades den första muslimska staden och den första moskén byggdes upp!



Enkel text om Profetens liv
Texten om Umm Salamah hittar ni här. På stencilen finns även en karta som visar vägen från Mecka till Medina samt några frågor. På sista pappret står det lite om den fina dua som Umm Salamah gjorde; Inna lillahi wa inna ileihi rajioon..

En speciell bön..

Umm Salamah gjorde en väldigt speciell dua när hennes man dog. Den finns faktiskt i Koranen;  

”För dem som när en olycka eller en svårighet händer säger, ’Vi tillhör Gud och till Honom ska vi återvända.’” 2:156

Om du tänker en stund på allt du äger och har…i dig själv (ett hjärta som dunkar och en hjärna som tänker), på dig själv (ögon som ser och fina kläder), bredvid dig (dina saker)….allt det är gåvor till dig från Allah. För Allah har skapat allt och Han ger den Han vill vad Han vill.

Ibland vill Allah pröva oss så Han tar bort något som vi tycker om. När det händer kan vi göra på olika sätt, vi kan;

§ Skrika, gråta och säga något dumt

§ Ha tålamod och säga, ”Inna lillahi wa inna ileihi rajioon.” Vet du vad Allah lovar dig då?  

”Det är dem som har salawat [ välsignade och förlåtna] från deras Herre, [och det är dem som får Hans] barmhärtighet; och det är dem som är rätt vägledda.”  2:157

Så skynda dig att lära dig den här lilla duan så att du kan säga den nästa gång något händer. För vi vet ju att olyckor händer…

                       När en olycka händer


إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

Inna lillahi wa inna ileihi rajioon

Vi tillhör Gud och till Honom ska vi återvända

Kommentarer

Populära inlägg