Hårfrisörskan hos Faraon pyssel


Här hittar ni berättelsen om hårfrisörskan som fick Paradiset. Som pyssel valde vi att göra hårdekorationer vilket var väldigt kul. IKEA har en gardin som heter Lill som är perfekt. Här hittar ni massor av ideér för hur man kan göra blommor och här hittar ni en hel del ideér för hur ni kan använda Lill. Jag gjorde tygblommor som limmades fast med limpistolen och dekorerades med limglitter som prickar och pärlor. 

För att göra de fina glitterrosetterna (längst ner till vänster) doppade vi kanterna i lite lim och sen i valfri glitterfärg, extra fint om en lilla stenen är i samma färg. 


För att göra tyll pompombollar gjorde vi som vanliga garnbollar: klipp ut två rundlar av kartong, använd en tekopp som mall. Gör hål i mitten och snurra sedan tyll/Lill gardin remsa runt och runt. Klipp sönder längst med ytterkanten. Knyt med band mellan kartongen. trimma bollen. Limma fast med den kära limpistolen.

Vi repeterade de fyra bästa kvinnorna även denna vecka och hur de kan bära dessa förebilder med sig i sin vardag.

Maryam bint Imran - med tanke på alla svordomar och fula ord som cirkulerar ute ville jag att de skulle bli som Maryam. Folket anklagade henne för otukt (med andra ord ett ord på H som är väldigt vanligt). Istället för att svara tillbaka ska våra barn "tala gott eller vara tyst" så låt det vara och gå därifrån.

Fatima - Ha modet som denna lilla flicka som var lika gammal som dessa flickor i min grupp är när hon skyddade sin far. Finns en berättelse som jag försöker kolla upp om den är sahih där hon med hjälp av Abo Sufyan får slå Abo Jahl som kompensation då han slog henne.

Khadija bint Khuwaylid - Tänk att hon bad när ingen annan bad - öppet inför alla utan att skämmas. Hon visade upp sin islam när det inte fanns andra muslimer och då folket trakasserade, viskade och skrattade. Var en stolt muslim för du är på sanningen!

Asiya bint Muzahim - Av dessa alla kvinnor har vi Asiya som till och med gick in i döden för att försvara sin religion.

MÅ Allah vara nöjd med dessa kvinnor och må deras exempel påverka även oss idag.



Kommentarer

Populära inlägg