Asiya bint Muzahim

Nu var vi framme vid sista av de fyra bästa kvinnorna - Asiya bint Muzahim. Hennes berättelse hittar ni här. 

Hon gjorde en välkänd dua som omnämns i Koranen;

”Herre! Bygg ett hus åt mig i paradiset i Din närhet och skydda mig mot Farao och allt [det onda] han har gjort och skydda mig mot folk som förtrycker andra!" 66:11

Det var utifrån denna dua som vi pysslade och byggde temat kring. Hus var för mig ett naturligt pyssel (OBS! inte en tanke på att detta ska efterlikna hus i paradiset utan ville att barnen skulle komma ihåg hennes dua - hon bad om ett hus i Pradiset)  Ett hus i kartong som kläddes med tapeter. Taket lät vi vara öppet på ena sidan för att kunna öppna, på så sätt fick vi en förvaringslåda som stängdes med snören..

En del av barnen gjorde dockhus eller fågelhus av plastflaskor, här hittar ni bilder på dockhus och här hittar ni exempel på fågelhus. 

Det passar bra att gå igenom hur man gör dua och vilka tider dua är accepterade därför gjorde jag en liten stencil om det och en enkel text "En dag med dua" - perfekt för barn som börjat läsa. Ta en titt och ladda ner här. 

Viktiga punkter att reflektera över när temat är över; 

Dessa kvinnor var alla nära en Profet - som mor, fru, dotter eller vårdnadshavare. 
För våra barn som bor här i väst tycker jag att ett budskap lyser igenom ännu klarare som binder alla kvinnor samman... De stod upp för sanningen och sin tro fastän alla var emot dem. Oavsett vad var de stadiga på den väg de valt. Att vara muslim när alla andra är det är lätt. Att stå upp för det som är gott och sant är lätt om du har andra bakom dig men när folket är emot dig är det en annan sak. Muslimer som väljer islam är en minoritet i en minoritet. För Profeten sa; 'Islam började som någonting främmande, och den kommer att återgå till någontin främmande som den var i början, så goda nyheter åt främlingarna.' Någon frågade, 'Vem är främlingarna?' Han svarade, 'Den som bryter sig bort från sitt folk för Islams skull.' " (Muslim)  källa översättning

Khadija - gav upp all rikedom och lyx för att vara vid Profetens sida under bojkotten. Hon bad under en tid då människorna skrattade och förlöjligade muslimernas dyrkan. 

Fatima - Hon fick smeknamnet "Umm Abiha" - mamma till sin pappa. Trots att hon var liten hade hon ett stort mod och tålamod när människorna hånade, trakasserade och skrattade åt Profeten. 

Maryam - Anklagades hon inte för otukt av folket i hennes stad men förblev tyst och höll sitt löfte till Allah? Tänk ett helt samhälle som samlas mot dig och ändå förblir du stadig. 

Asiya - Hon stod fast vid sin tro på Allah och offrade sitt liv. Hon gick emot självaste kungen i samhället och utsattes för tortyr utan att ge upp. 

Tankar att ha med sig när vi brottas med vår vardag här i väst....


Kommentarer

Populära inlägg