onsdag 14 september 2016

Dua när man går ut stenciler

Salaam aleikom

En vild ettåring gör tiden vid datorn nästan obefintlig och har svårt att hinna lägga upp det jag gör men här kommer lite av de senaste gångerna med pysselflickorna.

Dua när man går ut för att färglägga och laminera.

Då vi kommer att ha tema kvinnor under denna termin vinklar jag lite historierna så att det utgår från kvinnan men inkluderar männen :) Då det var Eid tider började vi med Hadjar, må Allah vara nöjd med henne.

Kort text om Hadjar i bokformat med en "kan du" del. Vi klistrar in våra texter i en bok för framtiden.

ex. från texten.. "För flera tusen år sedan blev en kvinna som heter Hadjar lämnad mitt ute i öknen tillsammans med sin baby Ismail. När maten och vattnet de haft med sig var slut sprang hon upp på ett litet berg för att leta efter hjälp. Hon sprang mellan bergen Safa och Marwa sju gånger medan Ismail grät. Ängeln Jibril kom då ner och grävde fram Zamzam källan som var under Ismails ben. I dag ligger staden Mecka på den platsen. Hadjar och Ismail var de första invånarna i Mecka.  
När Ismail blev äldre beordrade Allah Profeten Ibrahim att bygga ett hus för dyrkan. Tillsammans byggde de Kabah. När de var färdiga gick de runt Kabah och bad till Allah, ”Åh Allah acceptera detta från oss.”
Vi delade upp berättelsen i två delar och fyllde på lite extra om dhul-hijjah. Första gången vid pysslet gjorde vi armband som paketerades in i dekorerade toarullar för att ge bort under de bästa dagarna.Andra tillfället dekorerade vi fårkakor och gjorde sockerpasta på muffins och pratade om Profeten Ibrahim när han skulle offra sin son. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar