måndag 1 februari 2016

Flufftvål - villkor för bönenHär var en flicka som gjorde en jättefin rostvål mashAllah..

Nu har vi kört i gång igen alhamdolillah och fler flickor har kommit för att vara med mashAllah. Jag har planerat ett tema om bönen som kommer pågå i fyra veckor...den femte veckan ska vi ha en bönefest där barnen själva ska få baka och göra fint!!

Att lära våra barn bönen är väldigt viktigt, bönen är den andra pelaren av islam och det är bönen som sklijer den troende från den icke-troende. Den är så viktigt att Profeten Muhammad (frid över honom) sa: 
’’Lär barnet salat när han når sjuårsåldern och daska till honom när han blir tio.’’ (Från Tirmithi som sade det är en Hasan Sahih Hadith.) 

Vi började första tillfället med att repetera wudo och sen gick vi igenom shorot as-Salaat - villkoren för bönen. Dessa är ju egentligen nio men jag tyckte att endast sex var relevanta för barnen;

Avsikt
wudo
Ren plats och klädsel
Sutrah
Qiblah
Täcka awrah - dvs. allt utom ansikte och händer (och som många flickor sa en del anser att man kan visa fötterna, men inte jag)

Jag hade klippt ut ett hus som ägdes av "Fru fin innan bönen" där de skrev upp villkoren. Vi kommer göra fler hus med arkaan, wajibat och det som bryter bönen som vi sen gör ett collage av inshAllah.

Vi bad magrhib tillsammans vilket vi kommer göra framöver med. Det ger oss ett tillfälle att praktisera det vi lär oss inshAllah.

Hade svårt att välja vad vi skulle göra men tillslut fick A bestämma så det blev flufftvål.

Vi blandade 2 delar maizena med 1 del duschcreme, någon matsked olja och lite karamellfärg. Först var smeten riktigt kladdig och svårarbetad men ju mer de knådade desto hårdare blev den och tillslut kunde de bearbeta den som lera. Det är meningen att man ska ta en liten bit från tvålen och gnugga händerna med den och inte använda hela tvålen som man brukar.

Visst var det roligt men det var nog ingen höjdare till tvål då den är så frestande att fortsätta knåda med även när pysseltiden är slut..och då är det lätt att man har hela huset och händer och fötter fulla med karamellfärg :) Bara så ni vet...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar