tisdag 15 december 2015

Amana - hemliga askarVi började dagens lektion med lite repetition om hur viktigt det är med god karaktär. Lite ahadith;

Profeten Muhammad (frid över honom) sa;

"Jag har blivit sänd för att lära ut god moral." Musnad Ahmad (8595)

Profeten Muhammad (frid över honom) sa:

"Ingenting väger tyngre i vågen på Domedagen än god karaktär. Allah hatar den som är hänsynslös och usel." Sunan al-Tirmidhi (2002)

Profeten blev tillfrågad vad som får flest människor att komma till Paradiset. Han sa: "Fruktan av Allah och god karaktär." Han blev sedan frågad vad som får flest människor till helvetet. Han sa: "Tungan och de privata delarna." Sunan Tirmidhi (2004)

Utöver denna korta påminnelse så hade vi temat amana...att bevara hemligheter. Som pyssel till det gjorde vi en askar av mjölkförpackningar som vi limmade fast typ på och lite dekorationer. OM jag hade gjort om pysslet hade jag nog målat asken istället för det blev lite pillrigt som det var nu. Om man har fått reda på något som man inte får säga till någon annan så kan man alltid skriva det på en liten lapp och lägga i sin hemliga ask alternativt viska ner i asken och sedan stänga locket. 

Berättelsen till det var tafsir på surah Tahrim 66:3-4 när Hafsah berättar en hemlighet för Aisha för att läsa historien klicka här. 

Vi gick igenom hur man vet vad som är hemligt...vilket går att läsa på den andres kroppsspråk eller att man försöker sätta sig in i den andres situation. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar