De första muslimerna

Källa

När ängeln Jibril försvunnit skyndade sig Profeten Muhammad hem till sin fru, Khadija och berättade vad som hade hänt. Hon visste att Profeten Muhammad aldrig ljög. Alla i Mecka visste det. Det var därför han kallades för saadiq al-amin, den som inte ljuger. Profeten Muhammads fru, Khadija bin Khuwaylid, var den första muslimska kvinnan.

Ali ibn Abo Talib var det första barnet som blev muslim. Alis pappa var Profetens farbror, Abo Talib. Ali växte upp hemma hos Profeten Muhammad. Han var bara 10 år gammal när han blev muslim.

Abo Bakr var den första mannen som blev muslim. Abo Bakr och Profeten Muhammad var vänner. Abo Bakr hade aldrig bett till statyer men han visste inte hur han skulle be till Allah på rätt sätt heller. Så fort Profeten Muhammad berättade för honom om vad som hänt i Hirá trodde Abo Bakr på honom.

Zayd ibn Harithah jobbade hos Profeten Muhammad, För länge sedan kunde man köpa slavar på marknaden. Zayd var en slav som Profeten Muhammad köpt. Han tyckte om Zayd som om det var hans egen son och släppte honom fri. När Zayd fick höra att Allah hade valt ut Muhammad till Profet trodde han på det.

Profeten Muhammad kallade folket till islam i hemlighet först. Många av de nya muslimerna var fattiga eller slavar.

De nya muslimerna behövde en plats att samlad på. En plats där de kunde vara i fred från elaka människor. En pojke som hette al-Arqam bin Abi al-Arqam sa att de kunde träffas i hans hus, och så blev det. 

Kommentarer

Populära inlägg