Länkar för barn


Om IslamStenciler med de Arabiska bokstäverna


Här finner du islam för barn på arabiska, Koranen, Profetens liv i flashformat, en egen flickhörna mm.

http://www.harfkids.com/  Sidan finns både på arabiska och engelska. Massor med fina flash filmer, anasheed mm. Jag rekommenderar verkligen Korandel med möjlighet att välja mellan olika inställningar. Från surah nas till surah juma3ah.

Här finner du massor utav tecknade barnfilmer på arabiska. Allt ifrån Tintin, Rosa Pantern till Mumintrollen, allt på arabiska och utan musik. Titta online eller ladda ner på datan.


Här finner du en till sida med flash lektioner för barn om islam på arabiska, anasheed, spel mm.


Här finns tecknat för barn bla. Salahudeen, Tariq ben Ziad, Nils Hogersson...allt på arabiska och utan musik.


http://www.muslimvideo.com/live/ Islamisk TV, olika barnkanaler med tecknat på arabiska, de flesta utan musik.

Läs online om Omar och Mariam med övningar till.


På Svenska

http://www.ungafakta.se/ Sida på svenska för barn om allt möjligt. Eftersom sidan är gjord av icke-muslimer så finns det en hel del onödig ínfo där också. 

Här finner du en sida om islam för barn på svenska. Lektioner, pyssel, målarsidor online, korsord mm. Rekommenderar verkligen att ni besöker den.

Sagor för barn på svenska, väldigt fina sagor med kommentarer. Må Allah belöna de som ligger bakom dessa sidor. ameen

Interaktiv ABC-bok med massor av filmer och tips och hjälp när barnen lär sig bokstäverna. OBS! De flesta filmer är med musik.

Klicka runt på denna sida som har samlat länkar till massor av lärande för barn i olika åldrar. Spel där de tränar matte, flashvideo med no kunskap mm.

Pysselsidor
 http://www.skapligtenkelt.se/ Kom över den här sidan för ett tag sedan. Här finns massor av tips och ideer på pyssel av alla de slag

Gör en lätt blomsterkrans
Övrig kunskap 

Till dig som tycker om att aktivera barnen hemma med lite pyssel och lektioner så är denna sida en guldgruva då det är lärare som lägger ut en hel del material som de använder i sin egen undervisning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar