lördag 30 mars 2019

Ramadan med mindre barn


Min yngsta är 4 år denna Ramadan, aktiv, leksugen och fylld med frågor som de flesta i den åldern, mashaAllah. I år har jag gjort en visuell lektionsplanering där vi reser längst vägen fram till mosken dit vi når på Eid. Tänkte att han blir mer sporrad att öppna lådorna varje dag om Eid är i sikte.  På vår resa knackar vi på varje dörr, säger salam aleikom och tittar vad som finns i tändsticksasken. Vill man inte vika egna askar har skapamer.com färdiga. Vi klistrar fast en siffra för varje hus vi besökt för att hålla koll på vart vi varit. Om kalendern överlever kanske vi klistrar fast dörrar, fönster mm för att hålla koll framöver.

Skrev ned min månadsplanering (för att jag ska förstå och komma ihåg) på ett papper som jag fyller askarna med, kanske lägger jag i ett tuggummi också som extra kul :)  Har varvat pyssel, med prat, lek, bak mm, varje dag har ett tydligt mål för honom. HÄR hittar ni min lilla planering.

Jag nämner bilder att färglägga och kylskåp att fylla, dom fina stencilerna hittar ni här. Ramadan pac för de minsta.

Ramadan med barn kan vara en utmaning nu när dagarna fortfarande är långa, HÄR hittar ni en lista med utmaningar för oss vuxna.

Jag fann inspiration till utseendet för min kalender HÄR. Har länge tyckt om idén och tror min pojke kommer att tycka om det med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar