söndag 24 mars 2019

Arabiska stenciler för yngre barnNi vet hur det är när man letar och letar men inte hittar det man söker...så har det varit för mig och stenciler till en 4åring som är lockande och enkla nog. Med för svåra stenciler tappar de intresset och för enkla lär de sig inte något. Så jag satte mig ner idag när jag hade lite tid och gjorde egna. Återkommer med hur de fungerade i praktiken. Inget proffsigt då det är gjort på vanligt worddoc.

Min tanke med stencilen är att fylla den stora bokstaven med glitterlim, när det torkar blir det härlig struktur som man kan dra fingret över och forma bokstaven om och om igen.
De olika bokstäverna längst ned var det tänkt att han skulle färglägga samma bokstav som vi håller på med men han hade egna ideér och skrev in några istället och färglade de han kunde. Alla sätt är bra utom de dåliga. Så här långt hann vi innan roliga äventyr nalkade.


För just taa lär jag honom att det är en stor mun med två ögon precis som timsah (det var anledningen till att jag valde en krokodil).

Här hittar ni stencilerna för bokstäver alif - khaa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar