fredag 22 februari 2019

Baka med barn

Att baka med många barn kan vara en utmaning. Man vill att alla ska få vara kreativa, det får inte ta för lång tid och det barnen ska känna sig nöjda. Jag har tidigare bakat miniprinsesstårtor (superlyckat!), små snickerstårtor (perfekt!) och dekorerat förgräddade cupcakes med sugarpaste (jättekul, sugarpaste är kul men inte gott :)). 

Nu när vi ska ha bak igen med ca. 15 barn valde jag ut några olika typer av småkakor. Indelade i fyra lag har vi en liten tävling á la "Årets sockerbagare". De ska baka, städa undan och fota sitt bakverk (ett foto värt att publiceras), sedan smakar vi alls bidrag och utser en vinnare. Då vi endast har en spis kunde inte alla baka något som ska gräddas så vi bakar; 


 Delicatobollar (det står att de ska spritsas ut men barnens smet var väldigt hård så det gick inte men de blev väldigt goda. Vi hade i lite extra smör för att smeten inte skulle vara så hård.) Den var en av vinnarna i smak.
dumlekakor enkel att göra men de fick inte många röster vad gällde smak.


chocolate chip cookies  Flera olika moment vilket ger alla något att göra. Fick bra betyg i smak men för min del skulle de gräddas lite mindre. Oreo cake pops  Enkla att göra men har många moment. De var tre i gruppen som hela tiden hade något att göra. Vann med bästa smak. 

När man planerar så vet man inte riktigt hur det ska gå förrän efter workshop är klar och så här gick det; 

Alla bakverk tog ungefär lika lång tid att göra. Några yngre barn (bla. min 4åring) var med och rullade kolakakorna och la ut formarna. Alla var nöjda och glada så det var en lyckad träff. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar