Tema Nästa Liv - Paradiset



Har en överaktiv liten son som inte låter mig sitta vid datorn därför är mina texter lite konstiga nuförtiden men lämnar länkar längst ner om ni vill förstå mina anteckningar:) 

Pratar först lite om prövningarna i Detta liv och hur detta liv aldrig kan jämföras med Jannah. 

Vi har diskuterat en del kring de 70 000 som får träda in i Paradiset utan räkenskap och det finns hoppfull och underbar hadith som jag vill dela med mig; 

Profeten sa; "Min Herre har lovat mig att 70 000 från mitt ummah ska träda in i Paradiset utan att stå till svars eller bli straffade; tillsammans med varje tusen av dessa ska ytterligare 70 000 samt tre handfulla från min Herre, må Han äras,[räknas in]. 

Profeten Muhammad är den första att träda in i Paradiset därefter Profeterna. Efter dem Abo Bakr.  en hadith från Bukhari kan vi läsa följande:

"Första gruppen som träder in i Jannah kommer vara lika vackra som fullmånen. De kommer inte spotta, snyta näsan eller göra sina behov. Deras kärl kommer vara av guld, deras kammar av guld och silver, deras rökelse Aloe och de svettas mysk. Alla kommer de ha två fruar……Det kommer inte finnas några skillnader/tvister eller hat bland folket i Jannah; deras hjärtan kommer vara som ett, och de kommer upphöja Allah morgon och kväll."

Så äntligen står den som Allah beviljat vi entrén till Paradiset. Från och med nu finns inga svårigheter eller problem, inga straff, ingen Eld, inget skvaller eller elaka ord endast salam, salam. Fred och frihet. I Paradiset finns inga problem, inget tjafs, inga bråk, ingen avundsjuka. Alla hjärtan är som ett och ingen känner något dåligt för någon annan. Någon ropar ut;

”Verkligen må du vara frisk och aldrig bli sjuk igen, må du leva och aldrig dö igen, må du vara ung och aldrig bli gammal och svag igen, må du njuta och aldrig känna sorg eller ånger igen.” (Saheh Muslim)



"Jag har förberett för Mina rättfärdiga tjänare det som inget öga sett, inget öra hört, och som ingen människa någonsin tänkt på." Därefter sa Profeten (sas) "Recitera om du vill; "No person knows what is kept hidden for them of joy as a reward for what they used to do." Sajdah 32:17 (saheeh Bukhari)

Fastän människan aldrig varit där vet de precis vägen till sin egendom. Man möts av den vackraste byggnaden med tegelstenar av silver och guld. De små stenarna som leder upp till huset är av pärlor och safirer. Aldrig har man känt sig så lycklig. Den goda doften sprider ut sig i luften men vart kommer den ifrån? Jo, det är murbruket mellan tegelstenarna som sprider lukten av den godaste mysk.

Oavsett hur mycket människan kan göra eller se i denna värld så är det ingenting i jämförelse med glädjen i Nästa Liv. Profeten (sallaAllaho aleihi wa sallam) sa;

"Det är tindrande/gnistrande ljus, välluktande växter, upphöjda palats, en böljande flod, mogen frukt, en vacker fru och kläder i överflöd, i en evig tid av strålande lycka, i vackra, pålitligt byggda höga hus." Ibn Majah

När Sahaba frågade Profeten om byggnaderna i Jannah, svarade han med den underbaraste förklaringen:

"Tegelstenar i guld och silver, murbruk av välluktande mysk, småstenar av pärlor och safir och dess jord av saffran. Vem som en stiger in i det fylls med glädje och kommer aldrig känna sig bedrövlig/olycklig. Han kommer att leva där för evigt och aldrig dö. Deras kläder kommer aldrig att slitas ut och deras ungdom aldrig försvinna." Ahmad

Bredvid det stora slottet finns ett stort tält men det ser inte ut som något i denna värld. Det är en urgröpt pärla som skimrar. Det finns ingen brådska, inga tider att passa. Längre bort finns en flod av vatten och bredvid hänger en bägare av glittrande guld. Det finns inte bara en flod med vatten utan även utan även en av mjölk, som aldrig blir dålig eller gammal. En flod av vin, som aldrig får människan att kräkas eller bli snurrig i huvudet. En flod av honung så utsökt. 

Redan nu betar en tjur i paradiset redo att ätas för den som kommer dit. Där behöver du inte göra något för att tillaga den utan du får den serverad precis som du önskar. Det enda du behöver göra är att äta av det goda köttet. 

Trädens stammar blänker av guld. Frukten som hänger mogen och klar från träden liknar den frukt som finns på jorden men smaken är helt annorlunda. Frukt som aldrig tar slut. Olika träd med olika frukter. I ett av träden ser du de vackraste kläderna. En grön sidenklänning med broderat mönster och andra så vackra att man inte kan föreställa sig. Fastän man äter och äter i Paradiset behöver man inte oroa sig för magont eller lukten av prutt för i Paradiset går man inte på toaletten. Istället rapar man och luften som kommer ut luktar mysk. 

Så hur ser människorna ut i Paradiset? De är unga och vackra med stora ögon fyllda med kohl. Vacker hud och helt perfekt. Ju längre tid man är i Paradiset desto vackrare blir man. Till och med vackrare än kvinnorna som Allah skapat som just nu lever i Paradiset. Om en sådan kvinna skulle se ner på jorden skulle avståndet mellan himlen och jorden fyllas med ljus och den godaste doft. 

Man kommer få träffa varandra även i Paradiset. Tillsammans kommer de att stå och prata om när de levde på jorden. 
De säger till varandra;”Kommer du ihåg när vi levde på jorden och vi fruktade Allahs straff, vi bad och frågade Allah om skydd”.
”Allah har varit nådig mot oss och räddats oss från Elden. Vi brukade be till Honom och ingen annan. Allah är den Vänligaste och Barmhärtigaste.” säger någon annan. Man kommer känna likadant.När man gick upp på natten när alla sov för att tvätta sig och be morgonbönen. Minnas de långa dagarna när man fastade i hopp om Allahs belöning. Minnas när man gav de fattiga mat eller när man gick ut i sommarvärmen med slöja fastän de andra barnen skrattade. En dag är det över och belöning finns där för alla de som fruktade Allah och gjorde sitt bästa. 


Lycklig är den som får komma till Paradiset omgiven av vackra trädgårdar, stora byggnader, floder som rinner, mogna frukter, kläder som växer på träd och som aldrig slits ut. Du kan aldrig föreställa dig hur det är, allt du vill ha kommer du att få. Lycklig är den som får veta att det här är bara början på evighetens evighet.

Det bästa av alla saker och alla du träffar är ändå när du får se Allah. För varje fredag händer något speciellt; En vind från norr kommer att svepa över folket i Paradiset och den förskönar deras ansikten och kläder. Folket i Paradiset kommer att samlas varje fredag för att se Allah och Han kommer att ge dem allt som de någonsin tänkt på. Det kommer vara den bästa av allt – att få se vår Skapare, den Rättvise, den Högste, den Kungligaste, den Kärleksfulle, den Förste, Utplånaren av synder.

"Alla som följer mig kommer träda in i Paradiset utom de som vägrar." De sa, "ÅH Allahs Sändebud! Vilka kommer att vägra?" Han sa, "Vem som än lyder mig kommer träda in i Paradiset, och vem som än inte lyder mig han har vägrat (att träda in i Paradiset.)" Bukhari 9:384

Paradiset i punktform...
  • allt man kan önska sig "De skall betjänas med fat och dryckeskärl av guld, och där skall finnas allt det som själarna längtar efter och som är en fröjd för ögat." 43:71
  • ingen sjukdom eller död - "De ska aldrig bli sjuka, snyta sig eller spotta" Bukhari       v- Någon ska ropa ut till folket i paradiset; Sannerligen må ni vara friska och aldrig bli sjuka igen, må ni leva och aldrig dö igen, må ni förbli unga och aldrig bli svaga igen, må ni njuta och aldrig känna sorg eller ånger igen. "Muslim
  • Inget hat, ont tal, svartsjuka eller andra onda ting mellan människor. Deras hjärtan kommer vara som ett.  
  • Man kommer få vara med sin familj, om någon i familjen är på en högre nivå kommer man tas till dennes nivå istället för tvärtom. 
  • aldrig uttråkad
  • inga mer toalett besök, mens - all form av ondo är borta. Istället för att gå på toaletten kommer de svettas ut det genom huden och dess lukt kommer vara mysk. Ingen kommer ha fettvalkar på magen.
Må Allah låta oss vara tillsammans i Paradiset.  


Pyssel;

Vi gör nyckelringar för ni nyckeln till Paradiset är shahada. Man frågade Wahb, "Är inte nyckeln till Paradiset att säga La ilaha illa Allah (det finns ingen värd att dyrka förutom Allah)?" Wahb svarade; Självklart men varje nyckel har tänder. Om du kommer med rätt nyckel kommer dörren öppnas för dig annars kommer den inte att öppnas. (Bukhari)

Macrame kan tyckas svårt men dessa fjädrar är enkla att göra och här hittar ni en bra beskrivning. Man behöver inte använda macrame garn utan vanligt garn går också bra, enda skillnaden är strukturen. 

Länkar; 


Kommentarer

Populära inlägg