Tema Nästa Liv - Stora tecken på Domedagen


 Väntar de bara på att änglarna skall visa sig för dem eller att din Herre själv skall komma eller att några av din Herres tecken skall bli synliga? 
De mindre tecken på Domedagen sker under en längre tidsperiod där det första är Profeten Muhammads ankomst. Även idag ser vi hur de mindre tecken slår in ett efter ett. De stora tecken däremot kommer att ske efter varandra "likt pärlor på en tråd" om tråden går av trillar de av en efter en. 
Profeten sa,"Tecken kommer att ske ett efter ett likt pärlorna på en tråd som följer varandra." eller "Tecknen är likt pärlor på en tråd. Om tråden går av [skyndar] de sig efter varandra." 
Det finns många ahadith som varnar om att ånger kommer vara för sent dessa tecken har hänt. Innan det sker måste vi försöka vara bra muslimer. Vilka är då dessa "stora tecken" på Domedagen?  
Hudaifa ibn Usaid Ghifari berättade att en gång när vi de diskuterade kom Allah Sändebud och frågade, "Vad diskuterar ni?" Vi svarade; "Vi diskuterar Den Sista Timmen." Då svarade Allahs Sändebud; "Den kommer inte komma förrän ni ser tio tecken." Röken; Dajjal; besten, solen går upp i väst, Jesus son till Maryam ett jordskred i öst, ett jordskred i väst och ett jordskred på den Arabiska halvön; Gog och Magog och elden som har sin början i den nedre regionen av Aden."  
Dajjal och Isa ibn Maryam har vi redan tagit upp så vi fortsätter med de åtta som är kvar;


Gog och Magog




Efter att Isa ibn Maryam dödat Dajjal kommer Gog och Magog gräva sig loss från den mur som hållit dem inlåsta. Allah kommer att uppenbara för Isa att ett ostoppbart folk kommer att sprida över folket. Isa måste ta de troende till Toor, i Jerusalem för att gömma sig. Gog och Magog är två folkslag från Adams avkomma, dvs. de är människor men med turkmongolsk härkomst. De har små ögon, platta näsor och brett ansikte. För länge sedan levde en man som härskade över öst och väst - Dhul Qarnain. När han reste på jorden stötte han på ett folk som bad om hjälp att bygga en mur mellan dem och Gog och Magog vilket han gjorde. Dhul Qarnain sa; 
"Forsla [nu] hit järn i block och tackor!" När han hade fyllt utrymmet mellan bergväggarna [med järnet], sade han: "[Tänd eldar och] låt blåsbälgarna arbeta!" Och när han fått [järnet] att glöda, begärde han: "För hit smält koppar, som jag skall gjuta över [skyddsmuren]!" Och [muren blev färdigbyggd och Gog och Magog] kunde varken klättra över den eller bryta sig igenom den. 18:96-97
Varje dag försöker gräver Gog och Magog gräva sig ut från sitt "fängelse" när de ser solens strålar säger deras ledare, "Återvänd så ska vi komma tillbaka och slutföra det imorgon." Dagen därpå är muren lika stadig som innan. På detta sätt fortsätter dem tills den dag då ledaren säger; "Återvänd så ska vi komma tillbaka och slutföra det imorgon, inshAllah." Efter den dagen kommer de kunna gräva sig ut och spridas över jorden. De kommer att dricka varje droppe vatten de kommer över och sprida förstörelse på jorden. När de trott att de dödat alla på jorden vänder de sina pilar mot himlen. När pilarna återvänder fläckade med något som liknar blod kommer de att säga; "Vi har besegrat folket på jorden och de i himlen." 

Isa ibn Maryam och de troende kommer att vara gömda tills till och med tjurens huvud kommer vara mer värd än 100 dinarer då kommer de be till Allah om hjälp. Allah skickar då en liten mask som borrar sig in i nackarna på Gog och Magog varpå de dör. Isa och de troende kommer att ta sig ner från sina gömställen och finna jorden fylld kadaver som sprider en hemsk stank. Ännu en gång ber Isa och de troende om Allahs hjälp varpå fåglar som har nackar likt kameler kommer och för bort kropparna dig Allah vill. Ett regn faller som tvättar rent jorden. 

                                      Jordskred i öst, väst och arabiska halvön
Och så lät Vi jorden uppsluka honom och hans hus, och ingen anhängarskara fanns till hands, som kunde rädda honom undan Guds [straff] och han kunde inte hjälpa sig själv. 28:81
Vi känner till jordbävningar idag eller där delar av jorden "slukas upp" och försvinner. Profeten Muhammad berättade om 3 stora tillfällen då jorden kommer slukas upp och försvinna, en i öst, en i väst och en på Arabiska halvön. 


Solen går upp från väst

 Den dag då några av din Herres tecken blir synliga skall ingen som inte redan var troende eller vars tro inte hade burit frukt i goda handlingar ha gott av sin tro. Säg: "Vänta ni [på denna Dag]! Även Vi väntar." 6:158 
Profeten sa, "Timmen kommer inte att börja förrän solen stiger upp från väst, och när det sker och folket ser det kommer alla att tro men det kommer inte göra honom gott om han inte redan var troende, eller gjorde goda gott på grund av sin tro." [Bukhari 11/352] När solen reser från väst är det för sent att ångra sig för när det sker kommer alla veta att Domedagen är på väg. Den som gjort gott innan kommer fortsätta att få belöning men den som inte gjort gott kommer inte få nytta av gott beteende efter solen gått upp från väst. 
Besten
När Ordet slår dem [med sin fulla klarhet] skall Vi låta en varelse inifrån jorden stiga fram till dem och säga dem att människorna inte ville [låta sig] övertygas av Våra tecken. 27:82
Denna best kommer att stiga upp ur jorden och ha med sig Sulaymans ring och Moses stav. Denna best kommer att tala till människor och märka de otrogna på deras näsor med ett märke som inte går bort.  Enligt en del källor kommer besten märka både troende och otroende; de troende får ljusa ansikten som tecken på deras tro medan de otroende får märke på deras näsa som tecken på deras misstro. Efter denna märkning kommer människor kalla varandra "kaffir" eller "troende".

Röken
VÄNTA på den Dag då himlen kommer att [skymmas av] en klart synlig, tät rök  som sveper in människorna; [och de skall ropa och klaga:] "Vilket straff, vilken plåga! 44:10-11
Denna rök kommer som ett straff till de otrogna. 


Elden 


En eld med början i Yemen, Aden, kommer att driva folket från öst till väst. I Aden finns massor av vulkaner. Profeten sa; "Folket kommer samlas på tre olika sätt, antingen villigt eller med kraft, två på en kamel eller tre, fyra eller till och med tio på en kamel. Resterande kommer samlas med hjälp av en eld som kommer följa dem även när de stannar för att vila eller sova, oavsett om det är natt eller dag."  [Bukhari 11/377] Den kommer bränna den som inte hinner undan.


Pyssel;

Smycken av pärlor blev det för oss, då tecken kommer att komma efter varandra likt pärlor på en tråd. 


Länkar;

tecken på Domedagen islamqa
Gog och Magog (eng)
Audio av anwar awlaki om de stora tecken på domedagen

Kommentarer

Populära inlägg