Tema Nästa Liv - Mehdi, Dajjal och Isa


 Mehdi

Mehdi kommer vara en god khalif som kommer i slutet av tiden. Han kommer fylla jorden med rättvisa precis som den tidigare var fylld med orättvisa och förtryck och dela ut rikedomar till folket. Under hans styre kommer ummaht att vara välsignad på ett sätt som den aldrig varit välsignad innan. Han kommer ha samma namn som Allah Sändebud och hans fars namn kommer heta likadant som Sändebudets far dvs. Muhammad ibn Abdullah. Han kommer vara från Profetens familj. Han kommer styra i i 7 eller 8 år. Under hans styre kommer Dajjal träda fram. 

 Dajjal 

Profeten Muhammad samlade folket i Medina en dag och berättade om en kristen man som kommit till honom för att bli muslim. Denna man förde med sig nyheter om Dajjal. Han hade befunnit sig på ett skepp med andra män när havet vågor kontrollerat deras båt under en månad varefter de kom till en ö. En best med så mycket hår att de inte kunde urskilja hans ansikte mötte dem. De frågade besten vem han var varpå den svarade att den är al-Jassasah. Al-Jassasah sa åt dem att en man som var fastlåst i klostret som fanns på ön ville möte dem.



Männen skyndade sig mot klostret väl där såg de den största människan de någonsin sett som var fastbunden med kedjor. ”Vem är du, ”frågade dem. ”Ni kommer snart få veta mer om mig, men berätta vilka ni är.” svarade den stora mannen. ”Vi är ett folk från Arabien som seglade på ett skepp, men havet stormade och vi tappade bort oss och kom till denna ö…..”
Den kedjade personen frågade, ”Berätta för mig om dadelpalmerna i Baysaan.” ”Vad vill du veta om de”, frågade dem. ”Jag undrar om träden bär frukt”, sa mannen. ”Ja”, svarade dem. ”Snart kommer de inte bär frukt mer.”
”Berätta för mig om sjön Tabariyah.” sa mannen. ”Vad vill du veta om den”, frågade dem. ”Finns det vatten i den?” ”Ja det finns massor av vatten i den”, svarade dem. ”Snart kommer den torka upp.” ”Berätta för mig om Zugharkällan (i södra Syrien)” frågade mannen. ”Vad vill du veta om den”, frågade dem. ”Finns det vatten i källan och använder folket vatten från källan till att vattna deras skörd?” frågade mannen.  ”Ja, det finns massor av vatten i den och folket använder det till sin skörd.” svarade dem. ”Berätta för mig om den Profet som inte kan skriva, vad har han gjort”. ”Han har lämnat Mecka och bor nu i Yathrib (Medina).” svarade dem. ”Krigar araberna mot honom?” ”ja”, svarade de. ”Vad gjorde han då?” frågade mannen. De sa att han vunnit över araberna som är nära honom och att de lyder honom. Mannen frågade, ”Har det verkligen hänt?” ”Ja, ”svarade de. ”Om det är så då är det bättre om de visar honom lydnad. Nu ska jag berätta om mig själv. Jag är Dajjal och snart kommer jag att få tillåtelse att träda fram. Jag kommer att resa runt i världen och inte lämna någon stad, förutom Mecka och Tayba (Medina). Jag kommer stanna i 40 nätter. [en dag likt ett år, en dag likt en månad och en dag likt en vecka resterande dagar kommer vara som våra dagar]. Dessa städer är förbjudna för mig, varje gång jag försöker träda in i dem kommer jag mötas av en ängel med svärd i handen som kommer stoppa mig.”
Dajjal kommer att komma när imamer slutar prata om honom och folket tar religion lätt. Det finns ingen prövning större än den Dajjal kommer med. Alla profeter varnade om honom. Vare sig vi vill det eller ej så kommer han att komma och hans armé förbereder hans ankomst. Den som hör talas om honom ska fly så långt bort han kan. Tro aldrig att du kan stå upp mot honom, hans fitnah (frestelse) är alldeles för stark. En man kommer tro att hans eman är stark men när han ser Dajjals magi och kraft kommer han ge vika och följa honom.
Dajjal är en ung man, muskulös, röd ton i huden, lockigt hår–som ser ut som ormarnas huvud, han är hjulbent, bred nacke - det ser ut som hans huvud sitter fast på axlarna, kutryggig och har inga barn. Han kommer vara blind på ena ögat fast båda ögonen är missformade men han är bara blind på det ena. Kafir står skrivet på hans panna – den som kan läsa och den som inte kan kommer att kunna se det.
70 000 judar från Asfahan i Iran kommer följa Dajjal. Människor kommer att samlas och Dajjal kommer att göra ett uttalande; ”Jag är er herre, tror ni på mig?” Innan det kommer han påstå att han är muslim, att han är ett sändebud men tillslut kommer han säga att han är Gud.  Vid hans högra och vänstra sida står två änglar, den högra kommer säga, ”Nej, du är en lögnare”, men ingen kommer att höra det. Dajjal har förmågor som stoppar dem från att höra. Ängeln på vänstra sidan kommer att svara den högra ängeln, ”Ja, du har talat sanning”, alla kommer att höra det svaret och tro att ängeln menade att Dajjal talade sanning.
”Det kommer att vara tre svåra år innan Dajjal (träder fram). Under dem kommer människor drabbas av en stor hungersnöd. Under det första året kommer Allah att befalla himlen att hålla tillbaka en tredjedel av dess regn och marken att hålla tillbaka en tredjedel av vad den producerar. Under det andra året kommer Allah befalla himlen att hålla tillbaka två tredjedelar av dess regn och marken att hålla tillbaka två tredjedelar av dess produktion. Under det tredje året kommer Allah att befalla himlen att hålla tillbaka allt dess regn och det kommer inte falla en enda droppe regn. Han kommer att befalla marken att hålla tillbaka allt den producerar och ingen planta kommer gro. Alla hovdjur kommer att dö utom de Allah väljer. Profeten Muhammed frågades: ”Vad håller människorna levande vid den tiden?” Han sade: ”Tahlil, tahmid och takbir (Att säga la ilaha ill Allah, Allahu Akbar och al-hamdulillah).” Detta kommer att upprätthålla dem, liksom mat gör.” [Sahih Al-Jami’ as-Saghir, nr. 7875] Översättning hämtad från hikmainstitutet 
Dajjal kommer att resa runt på jorden med sin enorma arme, med trick, magi och lögner kommer han att få människor att följa honom. Han kommer fråga människor om de tror att han är deras herre. En del kommer att säga nej. Skörden/maten de sparat kommer att bli dålig och ruttna bort. Han kommer resa från land till land, stad till stad, by till by. Han kommer att möta ett annat folk och säga, ”Tror ni att jag är er herre, er skapare?” och de kommer att säga ja. Deras obrukbara mark kommer börja växa och ge skörd. Regn kommer falla på dajjals begäran och jorden kommer ge riklig skörd. Hans följeslagare kommer leva ett liv i lyx medan de som vägrar att tro på honom kommer vara trötta, svaga utan mat. Dajjal är en lögnare, en lurendrejare.
En ung man kommer vägra tro på honom. Dajjal kommer att ”återuppliva” mannens far och mor. Men det är två jinn som tar deras form. Jinnerna kommer att säga till mannen tro på honom för han är vår herre och mannen kommer att tro på Dajjal.
Utan för Medina kommer han peka mot Profetens moske och säga ”där är Muhammads vita palats”. Profetens moske är vit idag men den har inte alltid varit det. Dajjal får inte träda in i Medina men jordbävningar kommer få ut varje hycklare som försökte gömma sig i Medina. Dajjals arme kommer vara enorm. En man kommer resa för att få träffa Dajjal men Dajjals soldater vill inte låta honom men tillslut står han öga mot öga med Dajjal. Mannen kommer säga ”tro inte på honom, det här är antikrist. Han är den man som Profeten har varnat oss för”. Dajjal kommer att fråga ”tror du på mig”. ”Nej”, svarar mannen. Dajjal klyver mannen på mitten och går mellan kroppens halvor sedan får han mannen tillbaka till liv igen och frågar, ”tror du att jag är din herre?” ”Nej, du är den enögda lögnaren som Profeten varnade oss för”, säger mannen. Dajjal kommer att försöka döda honom igen men inte lyckas istället kastar han honom i den eld som han för med sig, men elden är egentligen paradiset. Detta är den man som Profeten sa att han är den största martyren hos Allah.

Isa ibn Maryam

Profeten Isa kommer stiga ner från himlen men händerna på två änglars vingar. Folket har samlats för att be bakom Mahdi fastän Mahdi vill att Isa ska leda dem i bönen kommer Isa inte vilja. Tillsammans kommer de möta Dajjals armé. Träd och stenar kommer att ropa ut ”åh muslim bakom mig finns en jude kom och döda honom.” Isa kommer att döda Dajjal med sitt spjut och få slut på det hela. 

Profeten sa;

”Tre, när de sker, kommer ingen själ ha nytta av att tro om de inte trodde innan eller gjort gott på grund av tro: när solen går upp i väst, ad-Dajjal och besten som kommer fram från jorden.”

Betydelsen av ”eller gjort gott på grund av sin tro” är att goda gärningar kommer endast accepteras om personen gjort goda gärningar innan. (tafsir ibn Kathir) Dörren av tawbah (förlåtelse) är stängd och det vi gjort är det vi ska stå till svars för. Eftersom Eman och Tawbah endast kan accepteras när det sker frivilligt. Tro kan inte tvingas fram och ånger accepteras inte under hot.

”Väntar de bara på att änglarna skall visa sig för dem eller att din Herre själv skall komma eller att några av din Herres tecken skall bli synliga? Den dag då några av din Herres tecken blir synliga skall ingen som inte redan var troende eller vars tro inte hade burit frukt i goda handlingar ha gott av sin tro. Säg: "Vänta ni [på denna Dag]! Även Vi väntar."                                             6:158


Det vi kan förbered inför denna tid är att bli bättre muslimer för om vi inte klarar av att stå emot frestelser nu hur ska vi stå emot Dajjals frestelser? Något annat som Profeten rekommenderade är de 10 första ayah från surah Kahf och om du hör om Dajjal så ska du fly så långt bort du kan. Barnen har även fått dua man ska säga innan taslim i läxa och i den söker man skydd från Dajjal. 



Pyssel

Vi dekorerar burkar men  chokladläppglans i - det luktar som choklad men är inte choklad utan är precis som Dajjal en lögnare. Vår läppglans är gjord av bivax, kakosmör, kokossmör, brun Crayon krita och chokladarom. De dekorerades med foamclay - som är slät, eller pearl dough med små kulor i samt stenar och annan dekor. De torkar över natten och är sedan hårda och hållbara. 




Länkar,

islamqa om stora tecken 
om dajjal på svenska
tecken på när dajjal kommer träda fram
audio på svenska om dajjal
fitnah of dajjal- audio Rekommenderas!!! 
finns även en chronicle om dajjal som jag rekommenderar.


Kommentarer

Populära inlägg