Tema Islams Pelare - Muhammadan rasolollah


Efter vi erkänt att det endast finns en Gud värd att dyrka vittnar vi om att Allah sista sändebud är vår älskade Profet Muhammad.

Allah valde ut de bästa människorna från hela mänskligheten att berätta för oss andra om Allah. Om inte Allah skickat Sändebud till oss hade vi inte vetat hur vi skulle dyrka Honom. Profeten Muhammad är det sista Sändebudet och han är den bästa människan som någonsin vandrat på denna jord.

När vi vittnar om "Muhammadan rasolollah" innebär det att vi;

- tror på det Profeten Muhammad har sagt är sant.
- vi gör vårt bästa för att vara som Profeten Muhammad.
- vi älskar Profeten Muhammad mer än vi älskar någon annan förutom Allah som vi älskar mest.
- vi skadar inte Profeten Muhammad eller talar illa om honom eller hans kompanjoner och fruar.
- vi sänder välsignelser och fred över Profeten Muhammad när vi hör hans namn.

På Domedagen kommer Profetens Ummah att mötas vid en stor vattenbehållare med vatten från al-Kawthar. En del av ummaht kommer att få dricka dess vatten från koppar av guld och silver. Dess dryckeskärl är fler än stjärnorna på himlen. Aldrig kommer de att känna törst igen. Om du vill smaka vattnet från al-Kawthar måste du följa Profeten Muhammad.

Al-Kawthar är en flod i Paradiset - en flod av godhet. I dess botten  finns pärlor och rubiner medan flodbanken är av guld. Dess jord sprider lukten av godaste mysk och vattnet är vitare än mjölk och sötare än honung. 

Tänkte även ta upp lite om vikten av att sända salam och välsignelser till vår ärade Profet efter vi hör hans namn nämnas. Länk nedan med ahadith. 

Pyssel; 

Vi målar och dekorerar koppar med porslinsfärger och pennor. Dessa härdas i ugnen efter att man är klar och sedan kan man diska dem som vanligt. 

De som följde i Profeten Muhammads fotspår och som inte avvek genom att hitta på nya saker i religion kommer inshAllah få dricka från al-Kawthar genom att dekorera koppar hoppas jag att barnen kommer ihåg att älska och följa vår ärade Profet. Dessa koppar har ingen liknelse med de koppar som kommer att finnas i akhera utan är endast en påminnelse om att de som följer Profeten Muhammed kommer få speciella förmåner som inte kommer att likna något annat. 

Här finner ni en stencil om "muhammadan rasolollah"

Länkar;
stencil för barn om muhammad rasolollah
Conditions muhammad rasollollah
al-Kawthar
Ingående text om att göra salam på Profeten Muhammad. 

Kommentarer

Populära inlägg